Foci-vb: a FIFA „kilakoltatja” a holland válogatottat

Döntőbe jutása esetén a holland labdarúgó-válogatott nem maradhat a már belakott riói szállodában, azt ugyanis a FIFA a saját kiemelt vendégeinek foglalta le.

Kellemetlen közjáték zavarhatja meg az oranje utolsó hetét a világbajnokságon, Louis van Gaal együttesének ugyanis el kellett hagynia a már megszokott és belakott Caesers Park Ipanema nevű hotelt Rio de Janeiróban, a szállodát a nemzetközi szövetség foglalta le a hét második felére a saját kiemelt (szponzorok, VIP) vendégei részére.

„Nem gondolom, hogy ez szolgálja a sport érdekét, amikor a játékosoknak el kell hagyniuk a szállodájukat. Ez szégyen, a csapat már hozzászokott a hotelhez, és lehet, hogy most költözniük kell karrierjük legfontosabb meccse előtt. Négy éve Dél-Afrikában ugyanez volt a helyzet" – dühöngött Bert van Oostveen, a holland szövetség igazgatója.

Mint ismert, 2010-ben a hollandok 1–0-ra elbukták a spanyolok elleni vb-döntőt.

„Ha az egész tornán ugyanabban a szállodában akartunk volna maradni, valahova 900 méter magasba a hegyekben kaptunk volna helyet" – tette hozzá Van Oostven.

Érthető, hogy a FIFA-nak is megtetszett az elegáns környezetben fekvő hotel , az más kérdés, hogy milyen képet fest az eset a szervezetről.

Az elődöntő esetében még nincs akkora gond, az Argentína elleni meccsre úgyis Sao Paulóba kell utaznia a hollandoknak, míg a bronzmeccset Brazíliavárosban rendezik, a döntőnek azonban szintén Rio ad otthont vasárnap.

Kimaradt?