Kemény meccsre, de győzelemre készül Kolumbia

Az eddig százszázalékos kolumbiai válogatott hátvédje, Juan Camilo Zúniga alig várja, hogy kiüssék a házigazdát, Pekerman kapitány szerint pedig el kell felejteni, ami eddig történt.

Juan Camilo Zúniga, a kolumbiaiak szélsőhátvédje szerint csapatának régi álma teljesül be azzal, hogy Brazília ellen játszhat a világbajnokság negyeddöntőjében. A José Pekerman irányította alakulat nagyszerű teljesítményt nyújtva eddig minden ellenfelét legyőzve jutott el a legjobb nyolc közé, ahol a házigazda lesz az ellenfele.

A 28 éves futballista megérti, hogy együttesének rendkívül nehéz dolga lesz az ötszörös világbajnok brazilok ellen, de reméli, hogy az együttes szerénysége és szorgalma meghozza a gyümölcsét, és sikerül túljutniuk a vendéglátókon.

"Nekünk minden egyes meccs egy döntő, ez is az lesz, mégpedig nagyon kemény csatára számítok. Ellenfelünk csupa minőségi labdarúgóból áll, és akárcsak mi, a maga javára akarja majd eldönteni az összecsapást. Bárki is kerül be nálunk a kezdőcsapatba, mindig a játék öröméért futballozunk, míg ellenfelünkön nagy lesz a nyomás, ami előnyünkre válhat" - jelentette ki a kolumbiai bekk.

Egyetértett játékosával a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya is. "Mi mindig csak előre tekintünk - magyarázta Pekerman. - Kolumbiának minden összecsapás egy új kihívás, egy újabb ellenfél, akit felül kell múlni, épp ezért nem révedhetünk a múltba. A saját játékunkat kell játszanunk, mindent úgy kell csinálnunk, mint eddig a lényeg az, hogy ne érezzük, hogy ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei. Úgy fogunk hozzáállni, mint bármelyik eddigi meccsünkhöz" - árulta el a kapitány.

A brazil és a kolumbiai együttes a legutóbbi négy összecsapásán mindannyiszor döntetlenre végzett egymással. A két gárda magyar idő szerint este tíz órakor ütközik meg Fortalezában.

A várható kezdőcsapatok:

Brazília: Julio Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho, Paulinho - Oscar, Neymar, Hulk - Fred

Kolumbia: David Ospina - Juan Zuniga, Mario Yepes, Cristian Zapata, Pablo Armero - Abel Aguilar, Carlos Sanchez - Juan Cuadrado, James Rodriguez, Victor Ibarbo - Teofilo Gutierrez

Játékvezető: Carlos Velasco (spanyol)

Kimaradt?