Ki ellenőrzi le Wimbledonban, hogy a lányoknak fehér-e a bugyijuk?

Kisebb vitát váltott ki a wimbledoni tenisztorna résztvevői között a szervezőknek az a rendelkezése, hogy tetőtől talpig fehérben szabad csak a pályára lépni. A kiosztott útmutató szerint ez az öltözködési etikett a bugyikra is kiterjed.

„Nem hiszem, hogy van olyan játékos, aki hagyni fogja, hogy valaki leellenőrizze a bugyija színét. Nagyon furcsa látvány lenne. Megértettük enélkül is, hogy itt fehérbe kell öltözni” – zúgolódott Caroline Wozniacki.

Sokkal vehemensebb volt a cseh Barbora Zahlavova Strycova, aki az ellenőrzés lehetőségét nem tudta megemészteni. „Nagyon furcsa szabályok vannak errefelé, de alkalmazkodnunk kell hozzájuk. El nem tudom képzelni azt a helyzetet, amikor valaki bekukucskál a szoknyám alá és leellenőrzi, hogy fehér fehérneműben játszom-e” – fogalmazott.

A női világranglista harmadik helyén álló Simona Halepet nem zavarja, hogy kötelezően fehérben kell játszani. „Különleges dolog Wimbledonban játszani. Különleges szabályok vannak érvényben, amiket be kell tartani. Ez nem is olyan nehéz, én személy szerint szeretek fehérben pályára lépni” – mondta a konstancai lány.

Kimaradt?