Bojkottálták az edzést a nigériaiak, mert keveslik a prémiumot

Keveslik a szövetség által felajánlott prémiumot, így bojkottálták a legutóbbi edzést a nigériai válogatott tagjai. Az Afrika-bajnok együttes az F-csoport második helyén végzett a brazíliai világbajnokságon, így bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol a franciákkal találkozik.

A nigériai szövetség előzetesen úgy döntött, hogy a győzelemért 10, míg a döntetlenért 5 ezer dolláros prémiumot fizet a keret tagjainak, ami azt jelenti, hogy a csoportküzdelmek után a bosnyákokat megverő és az irániakkal ikszelő „Szuper Sasok” fejenként 15 ezer dollárral gazdagodnak.

A futballisták azonban nem elégednek meg ennyivel, a jelentések szerint az összeg dupláját, 30 ezer dollárt követelnek a szervezettől, elégedetlenségüknek pedig tettekkel adtak hangot – bojkottálták a legutóbbi tréninget.

Az afrikai válogatottaknál rendszeresen előfordul a világesemények előtt, vagy éppen közben, hogy a labdarúgók nem tudnak megegyezni a szövetséggel az anyagiakkal kapcsolatban. Élő példa erre a kameruni és a ghánai együttes esete.

A nigériaiak hétfőn romániai idő szerint 19 órától vívják a franciák elleni nyolcaddöntőt.

Kimaradt?