Ez lesz a román-magyar közös rendezésű női kosár-Eb logója

Az Európai Kosárlabda Szövetség (FIBA Europe) illetékesei elfogadták a jövő évi, magyar-román rendezésű női Európa-bajnokság szervezői által bemutatott hivatalos logót.

A magyar szövetség (MKOSZ) honlapjának tájékoztatása szerint a koncepciót a két országnak a sportág iránti elhivatottsága inspirálta, amit egy összefonódó szív szimbolizál a kosárlabda közepén. Az összefonódó szív motívum továbbá egy közös szívdobbanást is jelképez, ami a kosárlabda pattogtatás dinamikájával és energiájával köthető - adta hírül az MKOSZ. Ami a részleteket illeti, a piros szín erőt és bátorságot sugall, melyek a sport nélkülözhetetlen alapelemei. A logó színei a két ország nemzeti lobogójának színeit jelképezik, melyek középen egy piros szív formában egyesülnek. A kék és sárga színek az Európai Uniót is látótérbe helyezik, míg a zöld szín a Kárpát-medence rendkívül gazdag és egyedülálló természeti környezetére utal.

A 20 csapatos Eb szlogenje: "Játék szívből" (Play with heart)

Magyarország 1950, 1964, 1983 és 1997 után ötödik alkalommal rendezhet női Európa-bajnokságot, Románia pedig 1966 után másodszor lesz házigazda.

Az Eb menetrendje:

  • Első kör (4 csoport, 20 csapat): 2015. június 11-15., Sopron, Szombathely, Arad, Temesvár
  • Második kör (16 csapat, 2 helyszín): 2015. június 17-22., Debrecen, Győr
  • Döntő szakasz (negyeddöntők, elődöntők, helyosztók): 2015. június 24-28., Budapest

Kimaradt?