Foci-vb: döntetlennel zárult a „magyar” kapusok csatája (GALÉRIA)

Mindkét „magyar” kapus két-két gólt kapott a Portugália-Egyesült Államok találkozón, így a labdarúgó-világbajnokság G csoportjában még semmi nem dőlt el, a kvartett minden tagjának van még esélye a továbbjutásra. A luzitánok kapujába bekerült az ex-kolozsvári Beto, a jenkik hálóját pedig az anyai ágon magyar felmenőkkel rendelkező Tim Howard védte.

Az Egyesült Államok Németországgal, Portugália pedig Ghánával találkozik a csütörtöki harmadik fordulóban.

G csoport, 2. forduló: Egyesült Államok-Portugália 2-2 (0-1)
Manaus, 41 ezer néző, v: Nestor Pitana (argentin)
gólszerzők: Jones (64.), Dempsey (81.), illetve Nani (5.), Varela (95.) sárga lap: Jones (75.)
Egyesült Államok: Tim Howard - Fabian Johnson, Matt Besler, Geoff Cameron, DaMarcus Beasley - Alejandro Bedoya (DeAndre Yedlin, 72.), Kyle Beckerman, Clint Dempsey (Chris Wondolowski, 87.), Michael Bradley, Jermaine Jones - Graham Zusi (Omar Gonzalez, 91.)
Portugália: Beto - Joao Pereira, Bruno Alves, Ricardo Costa, Andre Almeida (William, a szünetben) - Miguel Veloso, Joao Moutinho, Raul Meireles (Varela, 68.) - Cristiano Ronaldo, Helder Postiga (Eder, 16.), Nani

Az első félidő elején a portugálok birtokolták többet a labdát, s némi szerencsével, az egyik amerikai védő hibáját kihasználva, megszerezték a vezetést. Ezután támadásban megélénkült az Egyesült Államok csapata, amely 30 percen keresztül fölényben futballozott, több veszélyes kísérlete is volt, de egyenlítenie nem sikerült. A játékrész hajrájában ismét a portugálok játszottak jobban, s az utolsó percben Howard kapus bravúrjai kellettek ahhoz, hogy az európai együttes ne növelje az előnyét.

A szünet után mindkét csapat hatalmas lendülettel, nagy iramot diktálva folytatta az összecsapást, lehetőségek mindkét kapu előtt adódtak, 10 perc elteltével egy szép amerikai támadás végén Bradley üres kapura leadott lövése a gólvonalon álló Costáról vágódott le. Nem sokkal később aztán Jones látványos találattal egyenlített, az iram pedig nem csökkent, továbbra is közönségszórakoztató, jó futballal rukkoltak elő a gárdák, a portugálok valamelyest fölényben voltak. A hajrához közeledve ennek ellenére ismét az amerikaiak szereztek gólt, s már-már úgy tűnt, a portugálok kikapnak és kiesnek, ám az utolsó pillanatban Varela fejesgólja révén egyelőre megmenekültek a korai búcsútól.

Kimaradt?