Pazar döntetlen Németország és Ghána között

Elképesztő ritmusú második félidő után 2-2-es döntetlent játszott Németország és Ghána a labdarúgó-világbajnokság G csoportjának második csoportkörében.

G-CSOPORT, 2. FORDULÓ: NÉMETORSZÁG–GHÁNA 2–2 (0–0)
Fortaleza, Estádio Castelao, 59621 néző. Vezette: Ricci (brazil)
NÉMETORSZÁG: Neuer – J. Boateng (Mustafi – a szünetben), Mertesacker, Hummels, Höwedes – Lahm, Khedira (Schweinsteiger, 70.) – Özil, Kroos, Götze (Klose, 69.) – Th. Müller. Szövetségi kapitány: Joachim Löw
GHÁNA: Dauda – Afful, Boye, Jon. Mensah, K. Asamoah – Rabiu (Agyemang-Badu, 78.), Muntari – Atsu (Mubarak 73.), K.-P. Boateng (J. Ayew, 52.), A. Ayew – A. Gyan. Szövetségi kapitány: Kwesi Appiah
Gólszerzők: Götze (51.), Klose (71.) ill. A. Ayew (54.), A. Gyan (63.)

Tapogatózó játékkal és türelmetlen szurkolói hangokkal indult a találkozó, majd a hetedik percben Christian Atsu beadására robbant Asamoah Gyan, és mellé lőtt – ghánai volt az első veszélyes helyzet, amit feljegyezhettünk. Nem sokkal később ismét Atsu próbálkozott, húsz méterről lőtt Manuel Neuerbe, ugyanilyen távolságról próbálkozott a másik oldalon Sami Khedira is, Fatau Dauda is könnyedén hárított.

A 26. percben Toni Kroos, a harmincadikban Mario Götze került helyzetbe, egyikből sem lett gól, mint ahogy Sulley Muntari bombájából sem. Az előzetes elvárásokkal ellentétben nem láthattunk német fölényt, kiegyenlített első félidő végén 0–0-val fordultak a felek.

A szünetben vége lett a testvérpárharcnak, Jérome Boatenget ugyanis lecserélték. A második játékrész 180 fokos fordulatot hozott: huszonöt perc alatt négy gólt láthattunk. Az 51. percben Thomas Müller jobb oldali beadását Götze a térdére fejelte, onnan pedig a hálóba gurult a labda. (1–0) Mindössze három percet kellett várni az egyenlítésig, Harrison Afful kanyarított középre, André Ayew mindenkit túlugrott középen és egalizált. (1–1)

Tíz perc sem telt el, és vezetést szerzett Ghána! Muntari adott kiváló labdát Gyannak, aki betört a tizenhatoson belülre, és a jobb felsőbe bombázott. (2–1) Joachim Löw hátrányban meghúzta azt, amire sokan nagyon vártak: pályára küldte Miroslav Klosét, aki nem is okozott csalódást, első labdaérintéséből gólt szerzett! Toni Kroos szögletét Benedikt Höwedes csúsztatta tovább, érkezett Klose, és nemcsak a találkozó állását egyenlítette ki, hanem beállította a brazil Ronaldo vb-rekordját, miután ez volt a 15. találata világbajnoki mérkőzésen.

A németek újabb ziccereket alakítottak ki, Kroos ziccerénél Kwadwo Asamoah mentett becsúszva, Klose is kihagyott egy helyzetet, mégis a legnagyobb lehetősége Ghánának volt. A 92. percben három a kettőben vezethették a labdát a németekre,az utolsó passznál azonban Wakaso Mubarak lesen volt, így maradt a 2–2-es döntetlen.

Kimaradt?