Vb 2014: angol szurkolókat támadtak meg helyi huligánok

Szemtanúk szerint egy kisebb brazil csoport robbanószereket dobált az angol szurkolókra Sao Paulóban egy bárnál. A támadás végén egyes hírek szerint tíz drukkert kellett kórházba szállítani kisebb sérülésekkel. Az esettel kapcsolatban ugyanakkor a brit konzulátus közleményében azt írta: brit állampolgár nem szenvedett sérülést.

A rendőrség 14 embert tartóztatott le, akik tetőtől talpig feketében voltak és robbanószereket hordtak maguknál. A helyi beszámolók szerint a tettesek egy üzletben és egy buszban is kárt okoztak, miközben a hatóság elől menekültek.

„Az italainkkal sétáltunk, amikor megláttuk ezeket az embereket, akiket a rendőrség is észrevett, de nem állították meg őket – mondta egy angol fanatikus. – Elkezdtünk énekelni, ők pedig gázbombákat és üvegeket dobáltak felénk. Mi csak szerettünk volna inni egy jót és élvezni a futballt. Nem tudom, hogy helyiek voltak-e, mi nem akartunk bajt. Már öt órája vihar előtti csend volt itt, de semmilyen biztonsági intézkedés nem történt. Nem szabad ide jönni, mert senki nem véd meg."

Kimaradt?