Női kézi EB: bivalyerős ellenfeleket kaptak a románok

A horvátokkal társrendező magyar női kézilabda-válogatott az első kalapból várta a decemberi (7–21.) Európa-bajnokság sorsolását, amelyen a spanyolokat, az oroszokat és a lengyeleket sorsolták mellé. Románia válogatottjának Dániával, Norvégiával ls Ukrajnával kell megmérkőznie Debrecenben.

A-CSOPORT     B-CSOPORT    C-CSOPORT    D-CSOPORT 
Magyarország    Norvégia          Svédország       Montenegró 
Spanyolország   Dánia              Németország     Franciaország
Oroszország      Románia          Horvátország     Szerbia 
Lengyelország   Ukrajna             Hollandia          Szlovákia

A sorsolási ceremónia előtt sort kerítettek egy keresztelőre. Nevet adtak a torna kabalafigurájának, a Foxette névre keresztelt rókalánynak, aki a sorsolás alatt rendkívül aktívnak bizonyult, majd a színpadra szólították a nyertes pályázatot magáénak mondó horvát fiatalembert.

A sorsolásnál a montenegrói Katarina Bulatovics, a szerb Jelena Erics, valamint a két házigazda képviseletében a horvát Andrea Penezic és Soós Viktória segédkezett.

A kiemelést az Eb-selejtezők és a 2012-es Eb alapján készítették el. A két rendezőnek megvolt a joga, hogy a sorsolás előtt meghatározzon egy-egy ellenfelet, amellyel nem szeretne közös csoportba kerülni. A sorsolás alkalmával először a három fennmaradó negyedik kalapos csapatot osztották be, majd ezt követte a harmadik, a második és az első kalap.

A középdöntőt Debrecenben és Zágrábban rendezik, a két elődöntőre és a fináléra Budapesten kerül sor.

Kimaradt?