Vb 2014: alváshiány miatt halhatott meg egy kínai szurkoló

A kínai Hszinhua hírügynökség beszámolt egy kínai fociszurkoló halálhíréről, kiemelve, hogy a világbajnokság miatti alvásmegvonás játszhatott ebben döntő szerepet.

A két ország közötti időeltolódás miatt az ázsiai drukkereknek egész éjjel ébren kell maradniuk, ha minden akciót élőben szeretnének látni. (Korábban már beszámoltunk róla, hogy hamis orvosi igazolásokat is lehetett vásárolni a neten keresztül a torna idejére).

A beszámoló szerint a 25 éves szucsoui férfit azután hunyt el, hogy két éjszakán keresztül is fennmaradt megnézni a vb-meccseket. A szurkolót a hollandok Spanyolország elleni kiütése után a tv-je előtt találták meg, és az orvosok szerint az alváshiány lehetett a halál oka – más vélekedés szerint szívroham végzett vele.

Ez a történet sajnos nem számít egyedülállónak Kínában, 2012-ben egy szurkoló 11 éjjelen maradt fent zsinórban, hogy minden meccset megnézzen a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságról, sőt hasonló esetekről már a 2010-es és 2006-os vb alatt is szóltak hírek.

Kimaradt?