Foci-vb: csaknem tízezren nézték meg a franciák első edzését

Csaknem tízezren tekintették meg a csütörtökön kezdődő labdarúgó-világbajnokságra készülő francia válogatott első nyilvános edzését Brazíliában.

Didier Deschamps 22 játékosnak tartott másfél órás tréninget, a kisebb sérüléssel bajlódó Mathieu Debuchy külön készült társaitól.

A franciák legalább négy nyilvános edzést terveznek, mivel a szakvezetés nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy a csapat jó hangulatban készüljön, okulva a legutóbbi vb-n történtekből. Négy éve, Dél-Afrikában a játékosok szembekerültek Raymond Domenech szövetségi kapitánnyal, végig feszült hangulat uralkodott a válogatott háza táján, ami csúfos búcsúhoz vezetett.

A franciák szálláshelyén, Ribeirao Pretóban a helyi lakosok ingyen tekinthetik meg a tréningeket. Az online rendelhető belépők közül az első 5000 darab kevesebb mint fél óra alatt elfogyott, végül 9500-an voltak kíváncsiak a franciákra.

„Ez a mi világbajnokságunk is, még ha egyetlen játékosunk sem szerepel a tornán, s én egyetlen franciát sem ismerek. De ki tudja, talán ők lesznek a világbajnokok” – mondta az egyik helyi lakos.

Kimaradt?