Öt évig csak a UPC-ügyfelek nézhetik a Liga 1-et?

Elképzelhető, hogy csak a UPC ügyfelei nézhetik majd 2014-2019 között a labdarúgó Liga 1 mérkőzéseit, ugyanis a közvetítési jogokat birtokló Look TV és Look Plus továbbadta a jogokat a kábelhálózatnak.

„Örömmel jelentjük be ügyfeleinknek, hogy a UPC és a Focus Sat rendelkezik a legfontosabb hazai labdarúgó események közvetítési jogaival. 2014-2019 között nálunk lehet majd követni a Liga 1 és a Liga-kupa összecsapásait” – fogalmazott Robert Redeleanu, a UPC Románia ügyvezető igazgatója.

A mostani szerződéskötést megelőzően, idén áprilisban a Look TV lemondott a ’must carry’ státusról (kábelhálózatok kötelesek bevenni csomagjaikba ezeket az adókat – szerk. megj.) és tárgyalásra hívta a Liga 1 közvetítésében érdekelt feleket.

A most zárult Liga 1 szezonban a mérkőzéseket elsősorban Romtelecom és RCS-RDS érdekeltségébe tartozó  DolceSport és DigiSport lehetett nézni, ezért várhatóan e két cég is ajánlatot tesz a közvetítési jogokért. Amennyiben nem sikerül megegyezniük a feleknek, akkor Románia lakosságának jelentős része – a UPC-nek csak 1,2 millió háztartással van szerződése – nem láthatja a Liga 1 összecsapásait. 

Kimaradt?