Női kézi BL: főtáblán a Fradi, 60 percnyire az U-Jolidon

Kettős győzelemmel jutott a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára az FTC-Rail Cargo Hungaria: a magyar csapat szombaton a selejtező dabasi visszavágóján 31-22-re nyert a szlovák Michalovce ellen.ftc

A szerdai, nagymihályi 40-26-os siker után Elek Gábor vezetőedzőnek nem kellett kockáztatnia, kihagyta a vállpanaszokkal kezelt Zácsikot és a combsérüléssel bajlódó Vértent, így a fiatalok a korábbinál több játéklehetőséghez jutottak.

60 percre a kolozsvári U is a BL-csoportkörtől00076240 largeA BL főtábláján alanyi jogon játszik az előző szezonban finalista Győri Audi ETO KC, amely most a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a kolozsvár U-Jolidon és az orosz Rosztov Don vasárnapi összecsapásának győztesével találkozik az október közepén rajtoló csoportkörben. A kincses városban zajló kvalifikációs torna első napján az U 34-26-ra legyőzte a török bajnok Muratpasát, az orosz együttes pedig kiélezett mérkőzésen 29-28-ra diadalmaskodott a HC Zajecar ellen.

Ennek ellenére sem kellett aggódniuk a fővárosi szurkolóknak, ugyanis a támadásoknál könnyedén sikerült feltörni a vendégek védőfalát, és ezáltal – egy ötperces szakaszt leszámítva – fokozatosan nőtt az előny. A szünet előtt a védekezés és a kapusteljesítmény is remek volt, ezáltal tíz perc alatt csupán egyszer volt eredményes a Michalovce. A második félidő elején két számjegyű lett a különbség (22-12), és majdnem megmaradt a végére is.

Az utóbbi két szezonban KEK-győztes FTC a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgográd és a svéd Sävehof együttesével találkozik a 16 között. A csapat első meccse a kiírás szerint október 14-én lesz Volgográdban.

A zöld-fehérek legutóbb a 2007/08-as idényben szerepeltek a legrangosabb kupa főtábláján, tavaly pedig úgy nyerték meg a KEK-et, hogy a rosszul sikerült BL-selejtezőből kerültek oda.

 

Kimaradt?