A Barca öt éves szerződést írt alá a horvát tinizsenivel

Öt szezonra szóló megállapodást kötött a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Barcelonával a zágrábi Dinamo ifjú futballistája, Alen Halilovic.

A június 18-án 18 esztendős horvát támadó középpályás szerződtetését hétfőn jelentették be, jóllehet az elvi egyezség már március végén megszületett a felek között. A Barca 2.2 millió eurót fizetett a Dinamo Zagrebnek, amely még további pénzhez juthat attól függően, hogy mikor és mennyire szilárdítja meg helyét az első csapatban Halilovic.

A középpályás a horvát élvonalban 26 meccsen játszott – 14 alkalommal a kezdőcsapat tagjaként – a most zárult idényben, s öt gólt szerzett.

Az 1996-os születésű Halilovic horvát rekordok sorát tartja: ő a Dinamo Zagreb történetének legfiatalabb debütáló játékosa, a liga legfiatalabb gólszerzője, illetve a legfiatalabb horvát futballista, aki valaha BL-mérkőzésen pályára lépett. Halilovic a horvát A-válogatott történetének legifjabb labdarúgója is, 2013-ban debütált a nemzeti csapatban. Az ifjú tehetség először a Barcelona B-csapatához kerül.

Mozgalmas napot zárt a Barcelona: a klub korábban bejelentette, hogy Gerard Piqué is aláírta új szerződését, mely 2019 nyaráig szól.

Kimaradt?