PSG

A PSG 50 millió euróért vette meg a Chelsea-től David Luizt

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy megegyezett a PSG-vel David Luiz átigazolásáról, a francia klubnak már csak a játékossal kell egyezségre jutnia a személyes feltételekben.

A Chelsea szűkszavú közleményben számolt be az egyezségről, hozzátéve, hogy az üzlet innentől kezdve már csak azon múlik, hogy a PSG és David Luiz meg tud-e egyezni egymással, illetve hogy a játékos átmegy-e az orvosin.

Nos, utóbbin már valószínűleg túl is estek a felek a nap folyamán, ahogy arról korábban beszámoltunk, a védőként és védekező középpályásként is bevethető, portugál útlevéllel is rendelkező 27 éves játékos Rióban vehetett részt a szükséges procedúrán.

A PSG honlapja valamivel bőbeszédűbb, és egy „jövőbeni transzferről" szóló egyezségről ír, majd ezt kifejtve hozzáteszi, hogy erre a június 10-én kezdődő átigazolási időszak során kerülhet sor. Azért is szerették volna minél hamarabb nyélbe ütni az üzletet, hogy a játékos innentől kezdve már csak a 20 nap múlva rajtoló világbajnokságra koncentrálhasson.

Az átigazolási összegről nem tettek említést a klubok, a francia és a brit sajtóban 49.5 millió euróról írnak, amellyel a várhatóan négy évre aláíró Luiz lenne a legdrágább védő a világon. Párizsba érkezése megerősíti az Alex távozásáról szóló híreket, a játékosnak nyáron lejár a szerződése a PSG-vel.

Luiz 2011 januárjában igazolt a Chelsea-hez a Benficától, jelenlegi kontraktusából még három év volt hátra.

Kimaradt?