Miért nem mondott senki egy „Happy Birthday!”-t Yaya Tourénak?

Bizarr sztori látott napvilágot kedden az angol sajtóban: Yaya Touré távozna a bajnok Manchester City labdarúgócsapatától, amiért a klubtól senki sem köszöntötte születésnapján. Az elefántcsontparti középpályás ügynöke elmondta: tiszteletlenül viselkedtek kliensével.

Az Abu-Dzabiban edzőtáborozó és bajnoki címét ünneplő Manchester Citynél egy hete mindenki elfelejtette, hogy Yaya Touré betöltötte 31. életévét. A heti 210 ezer fontot kereső középpályás ezt zokon vette, és ügynöke szerint kliense a vele rosszul bánó klub elhagyásán gondolkodik. „Yaya annyira feldúlt, hogy a City elhagyásán gondolkodik. Jelenleg azonban csak a vb-re koncentrál. Nem tudják, hogy pénzzel nem lehet emberi kapcsolatokat megvenni –  nyilatkozta a Sunnak Dimitriy Seluk, Yaya Touré ügynöke. –  Ez nem a pénzről vagy egy új szerződésről szól, hanem arról, hogy a klub nem tiszteli őt. Ami a születésnapján történt, az megmutatta, hogy nem törődnek vele, mondhatnak, amit akarnak. Megfeledkezni Yayáról? Aki két bajnoki címhez és FA-kupához segítette a klubot? A születésnapja lehet egy átlagos nap, de legalább a klubtól valaki felköszönthetné. De ha megnyered a bajnoki címet és egy nappal később elutazol, ünnepelsz és senki sem köszönt fel, az sokat elárul."

Yaya Touré 2010 nyarán a Barcelonából igazolt a Manchester Cityhez, mellyel Angliában minden trófeát megnyert (bajnoki cím, FA-kupa, Ligakupa, Szuperkupa). Sorozatban háromszor lett Afrikában az év labdarúgója, kétszer beválasztották az év csapatába a Premier League-ben.

A 31 éves elefántcsontparti válogatott középpályás egy évvel ezelőtt hosszabbított 2017-ig a Manchester Cityvel.

A találgatás természetesen azonnal beindult a nemzetközi sajtóban Yaya Tourével kapcsolatban, akit a sport.es szerint a Barcelona visszacsábítana. 

Kimaradt?