Egy hetet csúszik a szatmári siklóernyős találkozó a rossz időjárás miatt

Románia és Magyarország számos pontjáról érkeznek siklóernyős, háti motoros és paratrike pilóták Szatmárnémetibe a Siklóernyős Találkozóra május 23-25. között – tájékoztatott a szatmar.ro. Az időjárás-előrejelzéseket látva a szervezők egy héttel elhalasztották a rendezvényt - az időjósok által ígért erős szél miatt ugyanis fokozottan balesetveszélyes lenne a repülés ezen a hétvégén. A találkozó új dátuma így jövő hét végén lesz.

A rendezvény célja a siklóernyőzés, háti-motorozás, paratrike repülés népszerűsítése, úgy, mint a sportrepülés legelérhetőbb formája. Cél továbbá az is, hogy kiderítsék: milyen kihasználtsága lenne, ha beindítanák a szatmári sportreptéren a rendszeres csörlőzést: a siklóernyősök levegőbe emelését. Romániában a siklóernyősök száma dinamikusan növekszik, ezzel a programmal azt szeretnék  bizonyítani, hogy nem csak hegyvidéki környezetben lehet ezt a sportot folytatni. Ugyanakkor a repülőtér népszerűsítése és a környék látnivalóinak bemutatása is fontos szempont.

A Siklóernyős Találkozó programja szerint a pilótákat három csörlővel folyamatosan fogják vontatni ingyenesen, a háti-motorosok a forgalmi rend betartásával szabadon repülhetnek majd, de  igény szerint a pilótáknak szerveznek majd túrát Szatmárnémeti, a Szamos folyó vagy az erdődi vár fölé is.

Azok pedig, akik ki szeretnék kipróbálni a repülést, két paratrike és két tandem siklóernyő segítségével kóstolhatnak bele a felejthetetlen érzésbe - ez már térítéses lesz.

Kimaradt?