A Barcelona elbúcsúzott Puyoltól, „a legjobb kapitánytól”

Carles Puyol, a Barcelona rutinos labdarúgója márciusban bejelentette, a szezon végén felbontja szerződését és távozik a klubtól. A 35 esztendős védőtől csütörtökön elköszöntek csapattársai és edzői.

https://www.youtube.com/watch?v=dusb74d1GUU

„A klub történetének legjobb kapitányától búcsúzunk” – nyitotta a rutinos spanyol játékos távozására szervezett eseményt Josep Maria Bartomeu, a Barcelona labdarúgócsapatának elnöke.

A folytatásban jelenlegi és korábbi csapattársak, drukkerek, edzők, szinte mindegyik jelenlévő felszólalt, mások videoüzenetet küldtek Puyolnak, aki láthatóan meghatódott, de nem sírta el magát a beszédek alatt.

„Egy igazi vezető nem mondja meg, hogy mit csinálj, odaáll, és azt mondja, kövessetek. Puyol ilyen játékos” – mondta Barca korábbi legendás játékosa, Andoni Zubizarreta, majd Patrick Kluivert, Luis Enrique, Louis van Gaal, Pep Guardiola, Tata Martino és Xavi is megszólalt, utóbbi egyszerűen a legprofibb játékosként jellemezte csapattársát.

„Most csak a pihenéssel akarok foglalkozni, szükségem van egy kis szünetre, le kell ülnöm, és át kell gondolnom mindent. A térdem miatt egy darabig biztosan nem tudok futballozni, így természetesen a hétvégén sem fogok játszani, a padra sem ülhetek le. Számomra itt ért véget a történet, de nem aggódom, a Barca jövője a fiatal játékosokkal biztonságban van” – mondta Puyol, aki a Catalunya Radio korábbi beszámolója szerint végleg szögre akasztja a stoplist, és a nyártól a gránátvörös-kékek edzői stábjában dolgozik tovább.

Kimaradt?