A pilóták szerint az idei autókkal nehezebb lesz Monaco

A 2014-es technikával sokkal nagyobb kihívást jelent majd hibátlanul teljesíteni egy versenyt Monaco utcáin. A pilóták tudják, hogy a korábbinál óvatosabban kell majd közlekedniük a Hercegség korlátjai között.

Noha még a Spanyol Nagydíj hétvégéje sem ért véget, az időmérő első három helyezettje a sajtótájékoztatón előrevetítette, hogy ebben az évben jóval nagyobb lesz a balesetveszély a két hét múlva sorra kerülő Monacói Nagydíjon. Idén az autók vezetése nehezebbé vált a lecsökkent leszorítóerő és a megnőtt nyomaték miatt, és gyakori jelenség a túlkormányzottság, amely következtében az autók könnyen elmozdulhatnak az ideális ívről - ami Monacóban végzetes lehet.

„Valamivel nagyobb kihívást fog jelenteni, hiszen jóval alacsonyabb a tapadásunk a tavalyi szinthez képest, és a gumik is keményebbek” - nyilatkozta Nico Rosberg, amikor erről kérdezték.

Csapattársa, Lewis Hamilton hozzátette: „Sokkal óvatosabbnak kell lennünk. Itt Barcelonában is gyakori jelenség a túlkormányzottság, amivel Monacóban is számolnunk kell. Nem igazán tudom, hogy mire számíthatunk majd ott.”

Daniel Ricciardo részletesebben kifejtette a szűk utcák veszélyeit, majd végül érdekes következtetéssel zárt. „Lewis épp az imént kérdezett meg, hogy a Red Bull gyors lesz-e Monacóban, és azt mondtam neki, hogy nagyon remélem. Mindannyian szeretünk ott vezetni, és folyamatosan a határon vagyunk. Néhány kanyarban szinte súroljuk a szalagkorlátot, ami idén még nagyobb kihívást fog jelenteni. A falak közelében nem szabad majd túl hevesnek lennünk, hiszen az autó hátulja könnyel megcsúszhat, mint ahogy azt például Melbourne-ben Bottas esetében is láttuk. Valószínűleg Monacóban ez gyakrabban meg fog történni, de elvégre ezért fizetnek nekünk egy rakás pénzt, nem?”

 

Kimaradt?