Kicseng a Himaláján eltűnt felvidéki magyar mobilja

A Himalájában eltűnt felvidéki túrázó, Princzkel Tamás mobilja kicseng, de nem tudják lokalizálni. A férfit napok óta keresik, legutóbb 4410 méter magasan látták, április 20-án.

Április 20-án látta utoljára szállásadója a zselízi Princzkel Tamást, akinek eltűnásáről két nappal később bejelentést is tett, a túrázót azóta keresik - írja a pozsonyi Új Szó oldala.

A túrázót utoljára a 4410 méter magasan lévő Dingbochéban látták a két hónapja Nepálban tartózkodó Princzkel Tamást. A férfi több mint egy éve kerékpárral egyedül indult világ körüli útra. Eltűnése után a rendőrök átkutatták szobáját, ahol a pénze, az iratai és mászási engedélye mellett felszerelését is megtalálták. A hatóságok előbb általános, majd helikopteres keresést indítottak.

Boris Gandel, a szlovák  külügyminisztérium szóvivője szerint a hegymászó mobilja kicseng, de nem veszi fel senki, és a telefont egyelőre nem tudták lokalizálni.

Családja a lapnak elmondta, hogy a férfi amikor csak tehette, jelentkezett, eltűnése előtt is küldött egy e-mailt, amiben arról írt, hogy elindul a magasabban fekvő Everest alaptáborba. Testvére, Princzkel Dániel szerint nem számított hegymászónak, csupán tapasztalt túrázónak. 
 

Kapcsolódók

Kimaradt?