A FRF megjutalmazná a bundázásokat leleplező játékosokat

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) arra készül, hogy megjutalmazza a bundázásokat leleplező játékosokat - jelentette ki egy hétfőn tartott bukaresti sajtótájékoztatón Răzvan Burleanu, a FRF elnöke.

Burleanu elmondta, a közeljövőben dolgozzák ki a manipulált mérkőzéseket leleplező játékosok megjutalmazásának és erkölcsi elismerésének a rendszerét. "A cél az, hogy ne legyenek már bundázások" - idézte az Agerpres hírügynökség Burleanut. Az elnök hozzátette, Marius Postolache, a nagyszebeni Vointa Sibiu egykori játékosa lesz az első, aki jutalmat kap a leleplezéseiért. A 2011-12-es bajnokságban még az első osztályban játszó, jelenlegi negyedosztályú nagyszebeni klub egykori futballistája volt az első, aki nyíltan beszélt a csapata által szándékosan elvesztett mérkőzésekről.  

A FRF elnöke elmondta, az európai szövetség Asztanában tartott márciusi kongresszusán a román szövetség is támogatta azt az ajánlást, hogy a sportbeli visszaélések váljanak büntetőjogi kategóriává, és kerüljenek be az egyes államok büntető törvénykönyvébe.

Kimaradt?