Real-Bayern, Atlético -Chelsea elődöntők a BL-ben

A Real Madrid a Bayern Münchennel, az Atlético Madrid pedig a Chesea-vel játszik a döntőért a Bajnokok Ligájában.

A svájci Nyonban péntek délben megtartották a labdarúgó Bajnokok Ligája, illetve az Európa Liga elődöntőinek sorsolását.

A Bajnokok Ligájában a negyeddöntők a héten lejátszott visszavágói után a legjobb négy közé két spanyol, sőt, két madridi csapat, az Atlético és a Real, az angol Chelsea FC, illetve címvédő német Bayern München került. A BL-döntő házigazdája Lisszabon lesz május 24-én. (Nem véletlen, hogy a pénteki sorsolás vendége a portugálok volt sztárja, Luis Figo volt.)

A négy között három korábbi győztes van tehát (a Chelsea, a Real és a Bayern München), valamint az idei szezon egyik meglepetéscsapata, az Atlético Madrid, amely 1974-ben volt egyszer már döntős, de akkor éppen a Bayerntől kapott ki. A "kisebbik" madridi csapat most a Barcelonát ütötte ki, játékerejére pedig jellemző, hogy vezeti a spanyol bajnokságot. A négy elődöntős csapat egyébként összesen 52 alkalommal jutott el a BL vagy korábban a BEK e fázisába.

A párosítás:

Real Madrid - Bayern München

Atlético Madrid - Chelsea FC

(A meccseket április 22, 23-án, illetve április 29, 30-án játsszák.)

Az Európa Ligában két spanyol együttes (Valencia és Sevilla), egy portugál (Benfica) és egy olasz (Juventus) jutott be az elődöntőkbe. Három korábbi európai kupagyőztes itt is (Sevilla, Valencia és Juventus), illetve a tavalyi döntős portugálok, akik a Chelseatől kaptak ki Amszterdamban. A sorsolást (amelyet a Juventus egykori sztárja, Ciro Ferrara bonyolított le) méginkább izgalmaabbá tette, hogy a döntőt az egyik elődöntős, a Juventus stadionjában rendezik majd meg május 14-én.

A sorsolás:

Sevilla - Valencia

Benfica - Juventus

(Az elődöntőket április 24-én, illetve május 1-én játsszák.)

 

Kimaradt?