EHF-kupa: a Besiktas vár a továbbjutó udvarhelyiekre

Elsöprő, 31-15 arányú győzelmet aratott a Székelyudvarhelyi KC férfi kézilabdacsapata az EHF-kupa első fordulójában visszavágóján a vendég European University Cyprus együttese fölött és ezzel magabiztos kettős győzelemmel (61-43) jutott tovább a következő körbe, ahol a török bajnok Besiktas Isztambul lesz Vlad cala tanítványainak az ellenfele.szkc cyprus irakli 20120915

A Székelyudvarhelyi KC jól is indította a mérkőzést, nagyon gyorsan elhúzott, úgy, hogy a 13. percben már 6–1-re is vezetett. A folytatásban az udvarhelyi alakulat túl hamar megnyugodott, a ciprusiak pedig szorossá tették a mérkőzést nyitott védekezésükkel. Ez az eredményen is meglátszott, a vendégek ledolgozták hátrányukat, a pihenőre úgy mehettek, hogy az eredményjelzőn döntetlen állt.

A második félidő viszont csak egyetlen gárdáról, a Székelyudvarhelyi KC-ról szólt. Vlad Caba tanítványai után szerezték a találatokat, Orbán pedig parádés védéssorozatot mutatott be. A ciprusiaknak majd nem semmi nem jött össze, csupán ötször találtak be a második félidőben.

vlad caba 20120915Sokáig nem örülhetünk a továbbjutásnak, szerdán már a bajnoki pontokért szállunk harcba (Kolozsvári U-SZKC, 18 óra, Digisport 2 - szerk. megj.) Ha azt a játékot produkáljuk, mint a második félidőben, akkor nem lehet probléma a győzelem megszerzése. Egészen nehéz hónapnak nézünk elébe. Orbán Szilárd bravúrjai kellettek, hogy elhúzzunk. Kuzmanoszkinak is jól ment a játék. Azt kértem a fiúktól, hogy hagyják az egyéni játékot, ezt be is tartották.

A Besiktas elleni párharc első felvonását október 13/14-én, míg a visszavágót egy hétre rá, október 20/21-én rendezik.

Kimaradt?