Ronaldo újabb csúcsot hódított meg

Úgy néz ki, a négy közül egyetlen párharc sorsa dőlt el már az első mérkőzés után a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjében – írja az mno.hu. A Real Madrid 3-0-ra kiütötte tavalyi nemezisét, a Dortmundot, s azt is megtehette, hogy a meccs végére pihentesse kulcsemberét, a góljával újabb rekordhoz érkezett Cristiano Ronaldót.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője még az első negyeddöntős meccs előtt azt mondta, a saját szurkolói által kritizált Cristiano Ronaldo nem felejti a neki címzett füttyszót, de ez nincs hatással a mentalitására. A portugál szupersztár mindig ott akar lenni a pályán, hogy újra és újra bizonyíthasson, ahogy azt tette a Dortmund ellen is. Az előző idény során az elődöntőben épp a Borussia tréfálta meg a királyi gárdát, amely szerdán este a Bale, Isco és természetesen Cristiano Ronaldo góljával kivívott 3-0-s győzelemmel nemes bosszút állt.

Utóbbi immár 14 találatnál jár a sorozatban, ezzel beállította José Altafini 1962-63-as és Lionel Messi 2011-12-es BEK/BL-gólcsúcsát. Nagy különbség, hogy a Milan brazil-olasz klasszisa a végső diadalig jutott ezáltal, az argentin fenomén viszont két éve csak a négy közé került a Barcelonával. A Real és Ronaldo számára természetesen előbbi variáció az etalon, ezért is cserélte le Ancelotti legjobb játékosát a 80. percben, hogy az pihentethesse sajgó térdét. A hírek szerint nincs nagy baj, de fő az egészség.

Kimaradt?