Férfi kézilabda BL: negyeddöntőbe jutott a Veszprém

Az MKB-MVM Veszprém bejutott a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, ugyanis idegenbeli, egygólos vereségét követően a nyolcaddöntő szombati visszavágóján 31-26-ra legyőzte a vendég lengyel Wisla Plock csapatát.

Az első negyedórában még jól tartotta magát a lengyel csapat, ám azt követően főleg a feljavuló kapusteljesítménynek köszönhetően a magyar bajnoknak sikerült ellépnie és biztosan őriznie megnyugtató előnyét. A negyeddöntő sorsolását kedden rendezik Bécsben. Borítékolható, hogy a Plocknál lényegesen erősebb ellenfél következik a Veszprémnek, amely nem titkoltan a kölni négyes döntőbe akar jutni.

Az egy héttel ezelőtti összecsapáson a lengyelek remekül játszottak, melynek köszönhetően 34-33-ra nyertek a csoportjában első helyen zárt Veszprém ellen.

Ezúttal idegesen kezdett mindkét csapat, sok volt a hiba az elején. Furcsa módon a hazai találatok után a Plock két emberhátrányos góllal jelezte, nem kíván leszakadni. Felváltva estek a találatok, azonban egyik fél sem nyugodott meg. A 10. percben, 4-3-as veszprémi vezetésnél időt kértek a vendégek, aki más védekezési formációt alkalmaztak a továbbiakban.

Nagy László kiállítása alatt és ezt követően Alilovic kapus remekelt, így az emberhátrány során lépett el 7-4-re a Veszprém. Ráadásul a vendég védelem egyik alapembere, Syprzak húsz perc alatt megkapta harmadik kétperces büntetését, így számára befejeződött az összecsapás. Megrogyott a Plock, amely 10-5-nél újból időt kért. A különbség állandósult, ez pedig a Veszprémnek kedvezett még akkor is, ha változatlanul akadtak bosszantó hibák. A hullámvölgyből Dzsamali bombáival lábalt ki a magyar bajnok.

A Plock elszántan érkezett ki a második félidőre, Lijewski hamar kétszer is eredményes volt. Aztán rendezte sorait az MKB, és Chema egyre több labdát kapott beállóban, ő pedig ezekből rendre gólt dobott.

Az utolsó tíz perc előtt, 27-21-es hazai vezetésnél még egyszer időt kért a Plock a jó hajrá reményében, de ez a terve nem sikerült, a két meccs alapján teljesen megérdemelten jutott a nyolc közé a Veszprém.

Kimaradt?