CV Tudor: Vass Ádám ragassza le a nyakán levő magyar címert

Corneliu Vadim Tudor, a szélsőségesen magyarellenes Nagy-Románia Párt (PRM) elnöke elvárja Vass Ádámtól, hogy amikor pályára lép a Liga 1-ben ragassza le sebtapasszal a nyakára tetovált, Nagy-Magyarország térképét is magába foglaló magyar címert.2enUJ

A politikus ugyanakkor leszamarazta a kolozsvári CFR 1907 magyar idegenlégiósát, amiért magyar városnak nevezte Kolozsvárt.  „Ez a Vass nem magyar, hanem szamár! Hogy mondhatott ekkora őrültséget?”  – fogalmazott Vadim Tudor a GSP sporttelevízió Contraatac című műsorában.

„Óriási szemtelenség a részéről, hogy Romániába szerződött azzal a tetoválással a nyakán. Olyan ez, mintha egy német labdarúgó horogkeresztes tetoválással az izraeli bajnokságban játszana” – háborgott a magyarfaló politikus.

Mint ismeretes, Pászkány Árpád, a kolozsvári CFR tulajdonosa megvédte Vass Ádámot. „Nem tudom, hogy valóban ezt akart-a mondani Vass, de az biztos, hogy kijelentéseit félremagyarázta a sajtó. Az is biztos, hogy Ádám nagyon jó játékos, aki Angliában és Olaszországban is játszott, és aki reményeim szerint sokat fog segíteni az új csapatán” – mondta a Transilvania Look tévében a kolozsvári üzletember. Korábban Vass Ádámot védelmébe vette egyik csapattársa, Ciprian Deac is.

„Tulajdonképpen igazat mondott, ha a statisztikákat nézzük, Kolozsvár majdhogynem magyar város” – mondta a CFR román nemzetiségű játékosa.

Kimaradt?