Messi kevesli 16 milliós gázsiját, évi 25 milliót kér a Barcelonától

Immár hetedszer ül majd tárgyalóasztalhoz az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetősége, valamint Lionel Messi menedzsmentje, hogy újratárgyalják az argentin klasszis szerződését, még inkább annak a fizetésre vonatkozó részleteit. Az elképzelések egyelőre igen messze esnek egymástól, az As című sportnapilap információi szerint Messi 16 millió euróról 25-re kívánja feltornászni éves nettó fizetését.

Az argentin szerződése jelenleg 2018 nyaráig érvényes, az elképzelések szerint ezt is megtoldanák eggyel, a fizetést azonban jelentősen, nagyságrendileg a felével! Messi jelenleg 16 millió eurót kap csak a Barcelonától, ez az egyéb szponzori összegekkel együtt különben 41 millió euró, amit szeretne 25 millióra növelni, mindez természetesen nettóban értendő. A Barcelonának ugyanis ez 50 millió eurós kiadást jelent a bruttó terhek miatt, ami öt évre felszorozva 250 millió euró.

Az argentin támadó Neymar tavaly nyári érkezéséig magasan a Barcelona legjobban fizetett játékosa volt. A brazil – amúgy nagy vihart kavaró, végül bírósági perekhez és elnökváltáshoz vezető – érkezése után viszont a második helyre szorult a házi fizetési rangsorban, hiszen Neymar bére 18-20 millió euró között van szezononként. Messi azonban az eltelt évek során már letett ezt-azt a Barcelona asztalára, joggal gondolhatja úgy, hogy a brazil csatártárs ehhez képest még nem bizonyított semmit a katalánoknál. Viszont akkor meg hogyan kereshet többet nála? Korábbi spanyol sajtóhírek szerint az argentin már 2013 ősze óta ezen a kérdésen rágja magát, és juttatta el elégedetlenségének okát a klubvezetőséghez.

Messinek három neves európai klub tett igen komoly fizetési ajánlatot, amelyeknél a fizetési lista élére kerülne. Kettő arab háttérrel bír – ez kizárásos alapon alighanem a Manchester City, valamint a PSG lenne –, a harmadikra pedig azt írják, hogy a Barcelona legnagyobb riválisáról van szó… Nos, bárhogy gondolkodunk, a Real Madridnál nagyobb riválist nem találunk. Utóbbi esélyeit növelheti az Adidas, amely Messi egyéni, valamint a madridi klub mezszponzora, és már tavaly nyáron kacérkodott azzal a gondolattal, hogy beszáll Messi kivásárlási árába. Mert ugye egy dolog meggyőzni Messit a váltásról, a másik dolog őt kivásárolni a barcelonai szerződéséből.

Messi szerződését 2005 óta már hat alkalommal módosították. Abban az esztendőben mindjárt kétszer is – júniusban, majd szeptemberben –, hasonlóan 2008-hoz. Egyszer még 2007 januárjában is hozzányúltak a papírokhoz az érintettek, legutóbb pedig 2012 decemberében került szignó az új feltételekre. A jelenlegi 2018-ig érvényes, amikor 31 éves lesz a gólerős támadó, és korábban igen jó esély mutatkozott arra, hogy 2020-ig hosszabbítanak vele. Mindez azt jelentené, hogy tizenöt szezont húzna le az első keret tagjaként a rekordok garmadát már eddig is megdöntő argentin egyetlen klubnál.

Kimaradt?