Óriási az érdeklődés az Erőss Zsolt Teljesítménytúra iránt

Javában zajlanak az Erőss Zsolt Teljesítménytúra előkészületei: az EKE gyergyói osztálya által szervezett májusi program már most nagyon népszerű.

Vasárnap igencsak télies körülményekkel kellett megharcolniuk azoknak az EKE-tagoknak és hegyimentőknek, akik a szervezés részeként a május 17-re tervezett Erőss Zsolt Teljesítménytúra harminc kilométeres szakaszát járták végig. A természetjáró egyesület évente megszervezi majd a teljesítménytúrát május utolsó előtti hétvégéjén (azokban az években csúszhat ez a dátum, amikor éppen erre az időszakra esik Pünkösd is).

A barát és a tanító nyomdokait járva

Erőss Zsolt tanításait ülteti gyakorlatba a gyergyószentmiklósi osztály, amikor a természetjárás szépségeire, a feladatok elvégzésére, a célok kitűzésére és követésére, az egyén saját szűk határainak folyamatos kibővítésére, valamint az elhivatottság fontosságára irányítja a figyelmet. A neves hegymászó gyakran kirándult a gyergyóiakkal, ezért méltó emlék lehet hozzá a nevéhez fűződő teljesítménytúra, vélik a szervezők, különösen, hogy az egyik legnépesebb létszámmal büszkélkedő osztály számára a teljesítménytúrák szervezése mindeddig szűz terület volt. A rendezvényt Gyergyószentmiklós Önkormányzata is támogatja, hiszen Erőss Zsolt, aki örökre a Kancsendzöngán maradt, a város díszpolgára volt.

Erőss és még erősebb

Az Erőss Zsolt Teljesítménytúra szervezője, az EKE Gyergyószentmiklós, valamint partnere, az országos EKE, három különböző távot határozott meg, melyeken a túrázók számot adhatnak kitartásukról: húsz, harminc és ötven kilométert. A start mindhárom távon Gyergyószentmiklós központjában lesz, a cél pedig a Gyilkostó, és ezt a tervet tartják majd minden évben a szervezők. A résztvevők pedig Erőss Zsolt két iskolája között haladnak végig az úton, hiszen a hegymászó a Salamon Ernő Gimnáziumban végezte iskolai tanulmányait, az életről, álmairól szóló nevelését pedig kétségkívül a Gyilkostó sziklás terepe biztosította számára.

Részletek, tudnivalók

A jelentkezők listája egyre bővül a www.erosszsoltteljesitmenytura.ro honlapon, a névsorban már felfedezhetjük Kollár Lajos, Mécs László nevét, de a visszajelzések alapján népes magyarországi csapat érkezik, Zsolt egykori mászótársaival,valamint özvegyével, Sterczer Hildával. Az EKE-tagok körében is igen nagy népszerűségnek örvend a rendezvény, ám természetesen a teljesítménytúrán bárki részt vehet, nem feltétlenük kell tagja legyen természetjáró, vagy sport egyesületnek. Ezen a honlapon a jelentkezési feltételek, valamint a teljesítménytúra részletes leírása, minden tudnivalója is szerepel.

Újabb lépés Erdély Kalandfővárosa felé

Az Erőss Zsolt Teljesítménytúra újabb eseménnyel bővíti a gyergyószentmiklósi outdoor sportrendezvények palettáját, a Cross Kápolna, a Gyilkostó-triatlon, a Carpathian Gladiator, a Kutyaszán-húzó verseny mellett, ezáltal nagymértékben hozzájárul az Erdély kalandfővárosa projekt megvalósulásához, a gyergyószentmiklósi turisztikai élet fellendítéséhez. 

Kapcsolódók

Kimaradt?