Halep elődöntős Indian Wellsben, hétfőtől 5. ranglistán

A második kiemelt Agnieszka Radwanska lesz Simona Halep ellenfele a az Indian Wellsben zajló kemény pályás női tenisztorna elődöntőjében. A kaliforniai tornán eddig elért eredményeivel a 22 éves konstancai sportoló hétfőtől két helyet is előrébb léphet a világranglistán jelenleg elfoglalt 7. helyéről, ami egyben azt is jelenti, hogy minden idők legjobban jegyzett román női teniszezője lesz.

Nagyon könnyű dolga volt a negyeddöntőben Simona Halepnek, hiszen pontosan egy óra alatt 6-2, 6-2-es eredménnyel ütötte ki a kvalifikációs tornából érkezett ausztrál Casey Dellacquát.

Pénteken sokkal nehezebb dolga lesz a WTA-ranglista 3. helyezettje, Agnieszka Radwanska ellen. Eddig ötször találkoztak, kettejük egymás elleni mérkőzéseinek állása 3-2 a lengyel javára, viszont a legutóbbi két összecsapásukat Halep nyerte. Legutóbb februárban, a dohai Katar Open elődöntőjében két szettben (7-5, 6-2) múlta felül a nála sokkal jobban jegyzett Agnieszka Radwanskát.

Az Indian Wells-i tornán eddig elért eredményeiért Halep 390 WTA ponttal és 225 ezer dollárral lett gazdagabb. Hétfőtől valószínűleg az ötödik lesz a világranglistán, hiszen a közvetlenül előtte álló Marija Sarapova és Angelique Kerber már kiesett a kaliforniai tornán. Mindketten értékes pontokat veszítenek, ugyanis a tavalyi megmérettetésen sokkal jobban szerepeltek.

Kapcsolódók

Kimaradt?