Mol Liga: egy sikerre a döntőtől a Brassó

A Brassói Corona jégkorongcsapata hosszabbítás után 5-4-re nyert a címvédő Dab.Docler ellen a MOL Liga elődöntőjének 3. mérkőzésén, így 2–1-re vezet a párharcban, azaz már csak egy sikerre van a finálétól. A negyedik mérkőzés hétfő este 8 órakor kezdődik, a Digi Sport élőben közvetíti.

Az összecsapás rosszul, nagyon rosszul indult a hazaiak szemszögéből, hiszen a 28. perc elején már 3–0-ra vezetett a Dunaújváros Brassóban, a hazaiak azonban még a 30. percben szépítettek, majd parádés harmadik harmadot produkálva 4–3-ra fordítottak.

Kevesebb mint két perc volt hátra ekkor a játékrészből, a Dab.Doclernek azonban sikerült mentenie a menthetőt, a kapust lehozva egyenlített, mégpedig Henrich Jaborník révén, 59:16-nál.

A hosszabbítást tehát kiharcolta a dunaújvárosi gárda, ám a vereséget nem tudta elkerülni, a 71. percben ugyanis Ivan Dornic bevette Peter Sevela kapuját, ezzel 5–4-re a Brassói Corona Brasov nyert, hétfő este pedig hazai jégen lezárhatja a párharcot.

A másik elődöntőben is 2-1 az állás az Érsekújvár javára, amelt vasárnap este a Miskolc jegén győzött, ugyancsak hosszabbítás után.

MOL Liga, elődöntő, 3. mérkőzés:
Brassói Corona-Dab.Docler 5-4 (0-2, 1-1, 3-1, 0-0, 1-0) - hosszabbítás után. Az állás: 2-1 a Brassó javára.
Miskolci Jegesmedvék-Érsekújvár 2-3 (1-1, 0-0, 1-1, 0-1) - hosszabbítás után. Az állás: 2-1 az Érsekújvár javára.
    
Mindkét párosításban hétfőn játsszák a negyedik mérkőzést, ugyanezeken a helyszíneken.
A döntősorozat - amely már négy sikerig tart majd - március 9-én rajtol, és legkésőbb március 23-án ér véget.

Kimaradt?