Miklós Edit megint szenzációsan síelt - FRISSÍTVE!

Magyar síelő ilyen előkelő helyen még soha nem zárt vk-viadalon. Miklós Edit az ötödik lett Crans Montanában.

Miklós Edit szenzációs teljesítményt nyújtva az ötödik helyen végzett a női alpesi sízők világkupa-sorozatának vasárnapi lesiklóversenyén, a svájci Crans Montanában.

Miklós Edit - aki ebben a szakágban hetedik lett a múlt vasárnap véget ért szocsi téli olimpián - a meglepetésre győztes osztrák Andrea Fischbacher, valamint honfitársa, Anna Fenninger, továbbá a szám olimpiai bajnoka, a szlovén Tina Maze és a szintén osztrák Elisabeth Görgl mögött szerezte meg az ötödik helyet - a sorozat honlapja alapján.

A versenyt a rossz időjárási körülmények miatt többször is elhalasztották, előbb szombatról vasárnapra, majd délelőttről kora délutánra.

Miklós Edit: az nyer, aki kevesebbet hibázik

Miklós Edit - aki 45 vk-pontot gyűjtött a mostani versenyen - a Kossuth Rádiónak elmondta, ugyanolyan jól érezte magát a pályán, mint a szocsi játékokon. „A pálya közepén egyszer hibáztam, és majdnem elestem, de ahogy mondani szoktam, az nyer, aki kevesebbet hibázik. Mindent kockára tettem, mert ez volt az utolsó verseny, ahonnan kvalifikálhattam magam a 25-ös fináléra, de az sajnos nem sikerült, mert összesítésben csak a 26. lettem."

 A magyar síző hozzátette, ígéreteket kapott arra, hogy jobb körülmények között készülhet és több támogatást kap nyáron a következő szezonra, így jövőre még szebb eredményekben bízik. Ami a közeljövőt illeti, jövő héten két FIS-verseny következik, majd a magyar bajnokságon indul el.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):

    -----------------------------------------------------

1. Andrea Fischbacher (osztrák) 1:34.00 perc   

2. Anna Fenninger (osztrák) 1:34.15

3. Tina Maze (szlovén) 1:34.47

4. Elisabeth Görgl (osztrák) 1:34.49

5. Miklós Edit 1:34.82

A szakági vk állása 8 futam után (még 1 van hátra): 1. Maria Höfl-Riesch (német) 504 pont, 2. Fenninger 424, 3. Tina Weirather (liechtensteini) 400,...26. Miklós Edit 80

Az összetett vk állása 25 futam után (még 7 van hátra): 1. Höfl-Riesch 1108 pont, 2. Fenninger 951, 3. Weirather 943,...59. Miklós Edit 80

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?