MOL Liga: elvette a címvédő pályaelőnyét a Brassói Corona

Elvette a jégkorong MOL Liga alapszakaszát megnyerő Dab.Docler pályaelőnyét a Brassói Corona, amely az elődöntő két magyarországi mérkőzéséből egyet meg tudott nyerni. Szintén 1-1 az állás a Miskolc és az Érsekújvár közötti párharcban is.

Az alapszakaszt megnyerő Dab.Docler szerdán 2–1-re kikapott a brassóiaktól – ezzel elveszítette a pályaelőnyét –, így az elődöntő második mérkőzésén úgymond kötelező volt győznie. A gól nélküli első harmad után a második játékrész már kifejezetten eseménydúsra sikerült. Három újvárosi találatra (kettőt Somogyi Balázs szerzett) csak egy válasz érkezett, így kétgólos előnyről várhatta a záró húsz percet a hazai gárda. A 42. percben másodszor is betalált a Corona, de egyenlíteni nem tudott, így 1–1-ről várhatja a párharc harmadik, vasárnapi mérkőzését, amelyet Brassóban játszanak.

Javítani tudott a Miskolc is, amely másodszor már nyerni tudott az elődöntőben Érsekújváron. Pedig két harmad után még a hazaiak vezettek 1–0-ra, a harmadik játékrész elején azonban a miskolciak a szerdán is eredményes Jordan Knox góljával egyenlítettek, majd nem sokkal később Vladimir Dubek révén a győztes találatot is megszerezték. Folytatás vasárnap délután Miskolcon.

JÉGKORONG MOL LIGA, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK

  • Dab. Docler-Brassói Corona 3–2 (0–0. 3–1, 0–1), az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
  • Érsekújvár–Miskolci Jegesmedvék 1–2 (1–0, 0–0, 0–2), az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Kimaradt?