Nagy szerencse kell ahhoz, hogy mindkét erdélyi csapat továbbjusson

Szerencsés esetben mindkét erdélyi csapat is bejuthat a jégkorong MOL Liga rájátszásába. A mindent eldöntő mérkőzéseket pénteken, illetve vasárnap játsszák, mind a Brassói Corona, mind pedig a HSC Csíkszereda idegenben szerepel.

Két mérkőzése maradt hátra a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának a MOL Liga idei idényének alapszakaszából. A Miskolc ellen elszenvedett múlt vasárnapi fájó vereség után mindenki számára világossá vált, hogy a csapat sorsa, ami a rájátszásba jutást illeti, más kezébe került. A csütörtök esti Dunaújváros-Brassó (2–3) mérkőzés után pedig még kisebb esély maradt arra, hogy a gárda továbblépjen a play-offba.

Gál Sándor tanítványai két találkozón lépnek pályára a hétvégén. Előbb péntek este a Ferencváros, majd vasárnap este a Dunaújváros otthonába. Jelen állás szerint ahhoz, hogy a csapat továbblépjen, minimum négy pontra van szükség.

Gál Sándor tanítványai megelőzhetik a Brassót, ha: minimum négy pontot szereznek a hétvégén, illetve a Brassó a hátralevő két mérkőzésén nem szerez pontot a Miskolc és az Érsekújvár otthonában. A lényeg, hogy a Brassó nem szabad a továbbiakban két pontnál többet szerezzen, míg a HSC-nek hoznia kell mindkét meccsét. Pontegyenlőség esetén a Brassó lép tovább a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően.

Gál Sándor tanítványai megelőzhetik a Miskolcot, ha: minimum öt pontot szereznek a hétvégén, illetve a Miskolc mindkét hátralevő mérkőzését elveszíti a Brassó és a Ferencváros ellen. A lényeg, hogy a Miskolc nem szabad több, mint egy pontot szerezzen, míg a HSC-nek ehhez hoznia kell a két meccset. Pontegyenlőség esetén a HSC lép tovább a jobb egymás elleni eredményeknek köszönhetően.

„Bízunk abban, hogy ott tudunk lenni a legjobb négy között. Ez nem lehetetlen. A hátralevő két mérkőzésünket meg kell nyerjük. Az első hat csapat között nincs akkora különbség, hogy bármelyik a biztos győzelem reményében állhat fel a pályára. Függünk mások eredményeitől, de reménykedünk abban, hogy számunkra jól fognak alakulni az eredmények. Összetörte a csapatot a miskolciaktól elszenvedett vereség. Fejben össze kell szednünk magunkat. Ez most a legnagyobb feladat” – nyilatkozta Gál Sándor, a HSC Csíkszereda vezetőedzője.

Péntek

  • Érsekújvár–Újpest (19)
  • Miskolc–Brassó (19.30)
  • Ferencváros–Csíkszereda (20)

Vasárnap

  • Dunaújváros–Csíkszereda (19)
  • Érsekújvár–Brassó (19)
  • Miskolc–Ferencváros (19)

Kimaradt?