Miklós Ferenc: úgy hülyeség, ahogy van a románok követelőzése

Úgy hülyeség ez az egész, ahogy van. Mi ezt az egészet lezártuk, nem foglalkozunk vele – mondta el a maszol.ro megkeresésére kedden Miklós Ferenc. A szocsi olimpiai játékokon magyar színekben nagyszerű eredményeket elérő Miklós Edit édesapját arról kérdeztük, hogy Octavian Morariu, a román olimpiai bizottság (COSR) elnöke kedden megfontolandónak nevezte a román állam által Miklós Edit felkészülésére fordított összegek visszafizettetését.

Miklós Ferenc még csak spekulálni sem próbált azon, hogy ha a román fél valóban előállna egy ilyen követeléssel, akkor az milyen nagyságrendű lenne, ugyanis – mint mondta – ennek semmi aktualitása nincs. Emlékeztett rá, hogy mind a román szakszövetség, mind pedig Edit utolsó romániai klubja igénylés nélkül engedte el a sportolót  2011-ben Magyarországra.

"Bosszant, hogy azok a sportolók, akikbe pénzt fektetett a román állam és ennek köszönhetően eljutottak egy bizonyos szintre, nemcsak országot váltanak, de azt is elfelejtik, honnan indultak. Ahelyett, hogy értékelnék, megértő emberek nem tettek keresztbe nekik az életben, vádaskodnak és panaszkodnak. Mi több, ujjal mutogatnak arra az államra, amelyik segítette őket a felkészülésben, igaz, nem mindig tökéletesen" - nyilatkozta Octavian Morariu.

„Eszi őket a sárga irigység s akkor most ők is belekotyognak valamit” – fogalmazott Miklós Edit édesapja, aki ismételten leszögezte, nem kívánnak többé ezzel a kérdéssel foglalkozni.

Kimaradt?