Tófali Éva 21., Szőcs Emőke a 70. női sílövésben

Darja Domracseva a női sílövők 10 kilométeres üldözéses versenye után pénteken a 15 kilométeres egyéni viadalon is győzött a szocsi téli olimpián. A román színekben versenyző Tófalvi Éva 21., a szintén csíkszeredai Szőcs Emőke a szám egyetlen magyar indulójaként 70. lett.

A 27 éves fehérorosz versenyző rendkívül simán, több mint egyperces előnnyel nyert, s mindezt úgy, hogy egy lövőhibával, ezáltal egy büntetőperccel zárt. Mögötte két olyan versenyző végzett a második és harmadik helyen, aki hibátlanul célzott mind a négy sorozatban: az ezüstérem a svájci Selina Gaspariné, míg a bronz a szintén fehérorosz Nagyezsda Szkardinóé lett.

A csíkszeredai születésű, 28 esztendős Szőcs Emőke sokáig kiegyensúlyozottan versenyzett, jó esélye volt, hogy elérje célját és a legjobb hatvanban zárjon, de a negyedik, álló sorozatban háromszor is rosszul célzott, így végül 70. lett.

"Jó lett volna ez a verseny, ha nem rontom el az utolsó lövészetet - mondta csalódottan Szőcs. - Azt nagyon szívesen megismételném, főleg hogy tudom, magasak voltak a lövéseim. Jó volt a harmadik csoportban rajtolni, mert addigra egy kicsit lehűlt a hó, amitől gyorsabb lett. A lécek jók voltak, a futóidőm is megfelelő, csak az az utolsó sorozat ne lett volna." Hozzátéve: jó volt itt lenni az olimpián.

A szintén csíkszeredai, román színekben versenyző Tófalvi Éva egy lövőhibával a 21. helyen zárt. Ez a román küldöttség eddigi legjobb eredménye Szocsiban.

Eredmény:

 sílövészet, női 15 km, olimpiai bajnok:

    ---------------------------------------

1. Darja Domracseva (Fehéroroszország) 43:19.6 perc (0+1+0+0 lőhiba)

2. Selina Gasparin (Svájc) 44:35.3 (0+0+0+0)

3. Nagyezsda Szkardino (Fehéroroszország) 44:57.8 (0+0+0+0)

...70. Szőcs Emőke (1+1+1+3) 54:12.3

Kimaradt?