Mégsem lesz „magyar” Balázs Tünde gyorskorcsolyázó?

A Csíkszeredai Sportklub szerkesztőségünkbe küldött közleményben cáfolta azokat az információkat, miszerint Balázs Tünde rövidpályás gyorskorcsolyázó az elkövetkezendő időben Magyarországnak fog versenyezni.

A híresztelés azt követően kapott szárnyra, hogy a Gazeta Sporturilor című román sportnapilapnak adott interjúban Balázs Tünde arra panaszkodott, hogy a megfelelő feltételek hiányában nem tud teljesítményt elérni. „A román korcsolyaszövetségtől semmiféle anyagi támogatást nem kaptam, mindössze mezt adtak a versenyek előtt, korcsolyáról szó se lehetett, azt is a csíkszeredai klubom biztosítja” - idézte Balázs Tündét a Gazeta Sporturilor.

„Balázs Tünde az olimpiai kvalifikációt a román csapattal fejezte be, amelyet a Román Olimpiai Bizottság, illetve egy kis részben a Csíkszeredai Sportklub támogatott. Az oroszországi, az olaszországi, illetve a kínai kvalifikációs tornákon nem sikerült kvótát szereznie a téli olimpiára. A kvalifikáció lejártával Tünde már nem tagja az olimpiai csapatnak" - áll a közleményben.

Tájékoztatnak, hogy a 19 éves sportoló jelenleg edzőtáborban vesz részt Budapesten, ahol a közeledő Európa-kupára, illetve a junior világbajnokságra készül. Mindkét eseményen Romániát fogja képviselni Balázs Tünde. Felkészülését, illetve a versenyen való részvételét a nemzetközi szakszövetség, illetve a Csíkszeredai Sportklub állja.

„Harmadik és egyben legfontosabb, hogy Balázs Tünde nem kereste meg a magyar szakszövetséget, és a magyar szövetség sem kereste meg Tündét átigazolás vagy országváltás céljával" - zárul a Csíkszeredai Sportklub közleménye.

A román sportsajtóban heves indulatokat váltott ki a 2011 óta magyar színekben versenyző Miklós Edit jó olimpiai szereplése, az állást foglalók egy része árulással vádolta a csíki sízőt, egy másik része viszont a szakszövetséget hibáztatta azért, hogy nem becsülte meg és nem támogatta a tehetséges sportolót akkor amikor még román színekben versenyzett. Amúgy Miklós Edit a maszol.ro-nak adott interjújában egyértelműen kifejtette, ezt az ügyet lezártnak tekinti, a magyat síszövetség erején felül teljesítve minden körülményt biztosít a jó felkészüléshez.

Kimaradt?