Kikaptak a politikusok a sajtótól a sportterem-avatón

A szalagvágás helyett teremfociban mérkőzött meg az önkormányzat, a sajtó és az iskola diákjainak csapata a sepsiszentgyörgyi Berde Áron-iskola sporttermének szerdai felavatásakor. Az új sportpálya 150 férőhelyes lelátója zsúfolásig megtelt a szurkoló diákokkal.

A kétszer tízperces villámmérkőzéseken a tanácsosok csapatában pályára állt Antal Árpád polgármester és Borbély László parlamenti képviselő is. A sajtó csapata azonban háromszor is betalált a kapuba, míg az önkormányzat csapatának a liberális párti Mădălin Guruianu szerzett egy becsületgólt. A második találkozón a Berde Áron-iskola diákcsapata 4-0-ra győzedelmeskedett a tanácstagok fölött.

A mérkőzések szünetében Antal Árpád polgármester kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy a diákok minél több időt töltsenek a sporttermekben és minél kevesebbet a füstös kocsmákban". Az avatóünnepségen Borbély László parlamenti képviselő rámutatott, hogy Háromszéken a huszonhatodik sportcsarnokot avatták. Az esemény záró momentumaként Sztakics Éva-Judit alpolgármester átadta a város zászlaját az iskola vezetőségének.

A sportcsarnok építési munkálatai 2010 szeptemberében kezdődtek. A költségek nagyobb hányada, azaz több mint 3,5 millió lej az Országos Beruházási Ügynökség hozzájárulása, ezt egészítette ki Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala 455 ezer lejjel. Hátra van még a kinti sportpályák kialakítása és az udvar rendezése. A 650 ezer lejre becsült munkálatok az idei évre vannak beütemezve.

Kimaradt?