Miklós Edit a maszol-nak: 4 év múlva jobb leszek

"Köszönöm a hazaiaknak, hogy szurkoltak nekem, bíztak bennem. Négy év múlva még jobb leszek, akkor is az aranyért szállok versenybe" – nyilatkozta szűkszavúan és célratörően Szocsiból a maszol.ro-nak a csíkszeredai Miklós Edit, alig egy órával azután, hogy minden idők legjobb magyar olimpiai sí teljesítményével a 7. helyen végzett a női lesiklásban.  

Gondolom, hogy az egész erdélyi magyarság nevében gratulálhatok neked a nagyszerű eredményhez. Milyen volt a futam?

A pálya felső részén rontottam és utána már csak arra koncentráltam, hogy minél gyorsabb legyek. Kockáztattam is ennek érdekében, és nem számított, hogy kiesek-e vagy sem.

Amikor leértél nagyon elégedettnek látszottál.

Igen, mert akkor még hatodik voltam, teljesítettem a magam elé kitűzött célt. Aztán egy helyet hátrébb csúsztam, de remélem, hogy így is értékelni fogják az eredményemet.

Itthon, Erdélyben a magyar közvetítést nem lehetett nézni, ezért a román köztévén követtük a versenyedet. A román kommentátorok szívből lelkesedtek a sikeredért és sajnálkoztak, hogy már nem Romániáért versenyzel.

Örülök, hogy nem felejtettek el. Az élet megy tovább, én most már magyar színekben versenyzem, itt mindent megkapok ahhoz, hogy a legmagasabb szinten versenyezhessem.

Lehet ezen a 7. helyen még javítani?

Persze, 4 év múlva is ott leszek. Nekem mindig az aranyérem a kitűzött célom, ezért versenyzem. Egy, de akár két olimpia is lehet bennem, hiszen még csak 25 éves vagyok.

Gondolom, ma este megünneplitek a sikert.

Még nem találkoztam a magyar csapat tagjaival, de biztosan elmegyünk vacsorázni, ahol az én eredményem is szóba kerül.

Mit üzensz haza, Csíkszeredába? Mikor jössz Székelyföldre?

Köszönöm, hogy szurkoltak nekem, hogy bíznak bennem. Haza egyelőre nem tudok menni, mert az olimpia utáni következő hétvégén már Világkupa-versenyem lesz.

Kimaradt?