Bild: Michael Schumachernek tüdőgyulladása van

A német Bild szerint komplikáció lépett fel Michael Schumachernél: a síbalesetet szenvedő, lassan másfél hónapja kórházi kezelésre szoruló F1-es klasszis tüdőgyulladást kapott. A pilóta menedzsmentje nem erősítette meg a lap értesülését.

A grenoble-i kórházában fekvő Schumachert két és fél hete kezdték el felébreszteni a mesterséges kómából, viszont a Bild szerint már a múlt héten diagnosztizálták nála a tüdőgyulladást. Arról egyelőre nincs információ, hogy mi okozhatta a tüdőgyulladást, illetve arról sincs, hogy a felébresztési folyamatot le kellett-e állítani.

A Bild arról ír, hogy ha egy súlyos állapotban lévő beteg kap tüdőgyulladást, az több szerv leállásához vezethet – sőt, rosszabb esetben halálhoz.

A lapnak a betegségről általában nyilatkozó Heinz Peter Moecke professzor elmondta: a tüdőgyulladás súlyos és veszélyes betegség, ami az amúgy egészséges szervezetet is komolyan leterheli, igénybe veszi, hiszen kevesebb oxigén jut a vérbe, és így nagyon legyengül. Schumacher esetében pedig ugye eleve legyengült szervezetről van szó – így a Bild szerint nagyon erős antibiotikumokkal kezelik.

Egy egészséges ember köhögéssel sok kórokozótól szabadul meg, vagy csak egyszerűen lenyeli, míg a kómás beteg esetében ezt egy cső segítségével oldják meg. A röntgenfelvétel, vagy a klinikai tünet, a magas láz azonnal megmutatja, hogy gyulladásban van a test bizonyos része. A professzor azt is elképzelhetőnek tartja, hogy a tüdőt steril hüvely bevezetésével próbálják meg szellőztetni, illetve hét-tíz napos antibiotikumos kúra vár Schumacherre.

Kimaradt?