A kolozsvári Simon Áginak a legjobb barátsága ment rá az olimpiára

A 40 éves kolozsvári sífutó, háromgyerekes anyuka, Simon Ágnes élete legnagyobb élményének tartja már azt is, hogy egyáltalán eljutott az olimpiára – írja az Index. A magyar színekben versenyző sportoló sprintben (1,7 kilométer) a 66. helyen zárt, csak egy versenyzőt előzött meg, a török Cetinkayát.

„Biztosan csámcsogni fognak ezen az eredményen, felkészültem erre, de én mindent kiadtam magamból. Amikor felmentem az emelkedőre, és fordulni kellett, éreztem, hogy nincs is erőm, konkrétan megszédültem kicsit. Amikor lefelé jöttem, akkor tértem magamhoz. Iszonyatosan kiveszi az erőt ez a hó, mert ahogy olvad, egyre kásásabb, egyre nehezebb emelni a léceket” - mondta a verseny után.

Nem kerülte meg a kérdést, hogy visszásságok között kapta meg az olimpiai indulási jogot. Egy darabig úgy tűnt ugyanis, hogy Szőcs Emőke indul Szocsiban sífutásban is, ám a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) úgy döntött, hogy ne Szőcs induljon mindkét számban, hanem más is kapjon lehetőséget. Két név merült fel: Simon Ágnes és Papp Ildikó. A MOV végül Simonnak adta meg a lehetőséget. Az indoklás: rövid és hosszú távon egyaránt elindult, míg Papp nem. A 10 kilométeren, amikor együtt indultak, Papp ért el jobb eredményeket, de ez nem számított olyan súllyal.

„Sajnálom Papp Ildikót, de nem értem, miért rám haragszik. Mások haragját sem értem, nem érzem, hogy hibás lennék, hiszen én senkit sem befolyásoltam. Bántott és fájt, amikor engem támadtak. Ildivel rengeteget utaztunk – egy kocsiban is - és készültünk együtt, az egyik legjobb barátnőmnek tartottam. Pénteken még együtt sírtunk, mert akkor úgy tűnt: a biatlonos Szőcs Emőke megy sífutásban is. Szombaton jött a hír, az ő helyét kaptam meg én. Azóta nem beszéltünk. Keserű vagyok, mert most úgy látszik, egy ilyen jó barátságom ráment erre az olimpiára” – nyilatkozta az Indexnek.

Kimaradt?