Miklós Edit üzenete Csíkba: „Szurkoljatok nekem!”

A szerdai lesiklásban még jobb eredményre számít a csíkszeredai Miklós Edit, aki minden idők legjobb magyar alpesi helyezését elérve a 16. lett hétfőn a szocsi téli olimpián a női alpesi sízők szuperkombinációjában. A magyar színekben versenyző sportolót a futam után értük utol telefonon.

Miklós Edit elmondta, optimizmusát arra alapozza, hogy a két futamból (lesiklásból és szlalomból) álló szuperkombinációban is nagyon jól teljesített az első versenyszámban. „A lesiklásban 13-ik voltam. Azért estem vissza három helyet az eredményhirdetésnél, mert szlalomban nem vagyok olyan jó, és a pálya is nehéz volt. A lesiklásban a mainál is jobb teljesítményben bízom, mert ez a versenyszám az erősségem” – magyarázta a maszol.ro-nak.

A hétfői futamokról még elmondta: a pályájának a felső felében jól ment, az alsó felében rontott, ám így is volt olyan köztes mérés, ahol neki volt a legjobb ideje.  Arra kérdésünkre, mit üzen haza, a csíkszeredaiaknak, kijelentette: „Szurkoljanak nekem!”

Miklós Edit 2010-ben még román színekben versenyzett a téli olimpián. Kérdésünkre elmondta, egyáltalán nem bánta meg, hogy teljesítményével most Magyarországnak szerezhet hírnevet. „A magyar szövetség jobban értékeli az eredményeimet és az eddigi munkámat is” – jelentette ki.

Kaszó Klára, a Magyar Síszövetség elnöke hétfőn úgy értékelt az MTI-nek, Miklós Edit megmutatta, ő mindent tud, most már csak össze kell raknia a szerdai lesiklásra, hogy a felső és az alsó rész egyszerre legyen jó. A csíkszeredai sportoló a lesikláson kívül a Super G futamon indul még a téli olimpián.

Kimaradt?