A edző lánya miatt romlott meg a hangulat a magyar női csapatban

Darázs Rózsa novemberben egy sikertelen kvalifikációs kísérlet után bejelentette visszavonulását, ám a csapat nélküle, a Heidum Bernadett, Keszler Andrea, Lajtos Szandra, Kónya Zsófia összeállításban később kivívta a jogot az olimpiai szereplésre. Ezután Darázs meggondolta magát, s édesapja, a csapatvezető be is vette az utazó keretbe, majd a mai váltóba is jelölte.

Emiatt a csapattagok között (pontosabban Darázs és a többiek között) nagyon megromlott a viszony, de a csapatvezető szerint nagyobb volt az esély a sikerre, ha az olimpiára kisebb betegséggel érkező Kónya helyett Darázs szerepel a váltóban.

A magyar csapat az elején még az élen állt, de aztán a jóval esélyesebb dél-koreai, kanadai és orosz váltó megelőzte a magyarokat, akik végül 4:15.473-as időeredménnyel értek célba a negyedik helyen. Így a kvartett a jövő héten kedden sorra kerülő B-döntőben folytathatja, a pontszerzésre továbbra is megvan az esély. A hollandokat kizárták, így minimum a hetedik helyen végez a magyar négyes.

„Ha ez nálunk történik meg, akkor az öltözőbe sem tehetné be többé a lábát” – idézte a Blikk az eset kapcsán a férfiválogatott egyik, neve elhallgatását kérő tagját.

„Ez nem az a váltó, amellyel érmet nyertem az Európa-bajnokságon és az Universiadén. Nemcsak az összetételére gondolok, hanem egyénekre lebontva. Erről viszont nem szeretnék beszélni, beszéljenek az okokról azok, akik illetékesek ebben, én nem fertőzöm az agyamat ilyen gondolatokkal" – mondta rendkívül feldúltan Heidum Bernadett az MTI érdeklődésére.

Keszler Andrea szerint az nagy csalódás, hogy még az oroszoktól is lemaradtak, azaz velük sem tudták tartani a lépést, márpedig ha szeretnének valami komolyat elérni a B döntőben, akkor ezen változtatniuk kell jövő hét keddig.

„Ez nem egy emberen múlott" – jelentette ki Keszler.

Kimaradt?