Nagy bajban az Oltchim, visszaléphet a BL-től

A névszponzori támogatás várható megszűnése miatt csődközelbe került az Oltchim Râmnicu Vâlcea női kézilabdacsapata, amely a Bajnokok Ligája legnagyobb esélyesének számított. A több mint két és fél millió eurós költségvetésű csapat a BL-től is visszaléphet.oltchim

Korábban a lapok kiderítették, hogy az egykori BEK-győztes Steaua Bukarest jelenlegi labdarúgóinál is nagyobb az Oltchim-kézilabdások fizetése.

A hét végén azonban a klub vezetősége kiállt a sajtó elé, és elmondta, hogy a fő támogató, az Oltchim visszalépése súlyos helyzetbe hozza az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb női kézilabdaklubját, amelynek most a BL-szereplés a legkisebb gondja, az elsődleges cél az egyesület megmentése, akár annak Bukarestbe költöztetése révén is.

„Az Oltchim nem tudja tovább támogatni a klubot, elfogyott az erre szánt kerete, és tulajdonosváltáson ment át – mondta Constantin Roibu általános igazgató. – Az augusztusi fizetéseket átutaltuk, a szeptemberire is megvan a keret, de hogy mi lesz két-három hónap múlva, az még nem világos. Újabb szponzorokat kell találnunk, hogy fenn tudjunk maradni, esetleg Bukarestbe költözhet a klub, hogy ott jobban szem előtt legyen, és vonzóbbá váljon kisebb cégek számára."

Roibu hozzátette: nem állnak a játékosok útjába, aki a bizonytalan helyzet miatt el akar szerződni, szabadon megteheti. Ha mégis együtt marad a keret, és valahogy sikerül kigazdálkodni a BL-szerepléshez szükséges forrást, a gárda továbbra is a sorozat esélyesei közé tartozik.

Kimaradt?