Szögre akasztja a nyáron futballcsukáját Cristi Chivu?

„Rettenetesek a fájdalmak, már csak pár hónap maradt hátra a karrieremből, a nyáron abbahagyom” – vallotta be közeli barátainak Cristian Chivu, a román labdarúgó-válogatott volt csapatkapitánya. Az Internazionale Milánó 33 éves hátvédje 2013. május 5-én szerepelt utoljára a nerrazurrik csapatában, azóta sérülésekkel bajlódik. Legutóbb Miamiban műtötték meg jobb lábának egy lábujját, amely a vártnál lassabban forr össze.  

Chivunak nyárig tartó szerződése van az Interrel, tehát elméletileg már csapatok is megkereshetik. Ezt meg is tette egy szaúd-arábiai csapat, amely a jelenlegi 2,5 millió eurós fizetésénél csak „hajszálnyival” kevesebbet, 2 millió eurót kínált a román focistának. A ProSport jól informált forrásai szerint Chivu ezt az ajánlatot valószínűleg elutasítja majd, ugyanis attól tart, hogy megviselt teste nem bírná a további terheléseket.

Szakmai jövőjét ugyancsak a labdarúgásban képzeli el. Egyelőre nem adta jelét annak, hogy érdeklődne az edzői pálya iránt, ezért  – jól értesült források szerint – a Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF) kapna magas szintű beosztást az elnöki tisztséget megpályázó Gică Popescutól.

Cristian Chivu 19 éves korában igazolt az Ajax Amsterdamhoz, aminek később a csapatkapitánya lett. Az Ajaxban együtt játszott Maxvellel és Zlatan Ibrahimoviccal. 2003-ban nagy szerepe volt az Ajax BL menetelésének. 2002-ben az év román és a Hollandiában játszó labdarúgójává is választották. Profi labdarúgó létére aktív dohányos. 2003-ban az AS Roma 18 millió euróért megvásárolta, ami 2007-ig az Ajax Amsterdam átigazolási rekordja volt. A Rómában is 4 szezont töltött és ott is a védelem meghatározó alakja volt. 2007-ben a FC Barcelona és a Real Madrid is megkereste, de helyettük az Intert választotta. 16 millió eurót fizetett érte + átadták Marco Andreolli játékjogának a felét. Szerződése 2014-ig szól.

 

Kimaradt?