banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

A Milan megvette Essient a Chelsea-től

Hétfőn véglegessé vált, hogy Michael Essien a Chelsea-től az AC Milan labdarúgócsapatához szerződik. A ghánai középpályás másfél évre szóló megállapodást írt alá a milánói piros-feketékhez, akik kedden sajtótájékoztató keretében mutatják majd be új szerzeményüket.

A klubváltás hírét a Chelsea a honlapján erősítette meg. José Mourinho, a londoniak vezetője azzal kommentálta Essien távozását, hogy a kitűnő futballista rengeteget tett a csapatért, ezért sem gördítettek akadályt Milánóba szerződése elé.

A sajtóhírek szerint Essien az első orvosi vizsgálaton nem ment át az olasz csapatnál, de a jelek szerint egészségi állapotát később mégis megfelelőnek találták.

A 31 éves Essien 2005-ben igazolt a Chelsea-hez, melynek színeiben 256 meccsen lépett pályára, s 25 gólt szerzett. Az angol csapatnál az utóbbi időben mellőzött futballista komoly erősítés lehet az AC Milan számára, mely a mostani szezonban gyengélkedik az olasz bajnokságban, s annak ellenére is csak a kilencedik, hogy legutóbbi két találkozóját megnyerte.

Kimaradt?