Nagyszerű gesztus: 500-an vonultak Schumacherért Spa-ban

Több mint 500-an vonultak végig a Spa-Francorchamps-i Forma-1-es versenypályán, így jelezve támogatásukat a 28 napja mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher felé.

„Így szeretnénk elküldeni Michael Schumachernek és családjának az érte szorító szurkolók pozitív energiáját, hogy megnyerhesse élete legfontosabb versenyét” - mondta el a sajtónak Heidi Hendrickx, a rendezvény szervezője. Az RTL-TVi televízió szerint a megmozdulásra Franciaországból, Hollandiából, Angilából és Németországból is érkeztek Schumi-rajongók.

 

A belga versenypálya különös jelentőséggel bír Michael Schumacher karrierjében, ugyanis 1991-ben itt debütált a Forma-1-ben és egy évvel később ugyanitt nyerte meg élete első nagydíját. A német ex-pilota ugyanakkor Spa város tiszteletbeli polgára is.

Mint korábban írtuk, Michael Schumacher december 29-én szenvedett sólyos síbalesetet a francisaországi Mirabel-ben, ahonnan a Grenoble-i kórházba szállították. A francia orvosok több életmentő műtétet végrehajtottak rajta és továbbra is mesterséges kómában tartják a további komplikációktól való félelmük miatt.

Kimaradt?