Terrorral fenyegették meg a magyar olimpiai delegációt

Terroristák fenyegették meg a Magyar Olimpiai Bizottságot kedd este - írja a Nemzeti Sport. A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és orosz nyelven érkezett levél, amelyben szocsi terrorcselekménnyel fenyegetik meg a magyar olimpiai delegációt. Más tagországoknál is landolt hasonló tartalmú fenyegetés.

"Az információjuk sajnos igaz" – mondta Szabó Bence, a MOB főtitkára a Nemzeti Sport megkeresésére. "A szervezet nemzetközi e-mail címére angol és orosz nyelven érkezett levél, amelyben szocsi terrorcselekménnyel fenyegetik meg a magyar olimpiai delegációt, egyúttal felhívja a figyelmet arra, jobban tesszük, ha itthon maradunk" - tette hozzá.

Szabó Bence tájékoztatta a történtekről a nemzetközi bizottság illetékeseit, akik elmondták neki: más tagországoknál is landolt hasonló tartalmú fenyegetés. "A NOB és a szocsi szervezők visszajelzése szerint más ország nemzeti olimpiai bizottságai is kaptak fenyegető leveleket, és az illetékesek már nyomoznak az ügyben" - mondta a lapnak.

Mint arról beszámoltunk: a szocsi olimpia elleni támadással is fenyegetőzik az az iszlamista csoport, amely a világhálóra feltett videoüzenetben magára vállalta a december végén Volgográdban elkövetett véres merényleteket.

Kimaradt?