Elvonókúrára jelentkezett Dennis Rodman

Alkoholizmusa miatt vonult be elvonókúrára Dennis Rodman kosárlabdázó, a Chicago Bulls egykori sztárja. Rodman menedzsere szerint a sportoló állapota legutóbbi észak-koreai látogatása után fordult aggasztóra. A rehabilitációs központban a tervek szerint egy hónapot tartózkodik majd az ötszörös NBA-bajnok.

Rodman a közelmúltban számos vitát kavart hazájában és megosztotta az Egyesült Államok közvéleményét, sokan ugyanis elítélik az észak-koreai diktátorral fenntartott baráti viszonya miatt. A véres rémtetteiről hírhedt Kim Dzsong-Un ugyanis szenvedélyes kosárlabda-rajongó, és saját születésnapjára az NBA több sztárját meghívta Phenjanba. Dennis Rodman főleg azzal váltotta ki az amerikaiak ellenszenvét, hogy ez alkalomból elénekelte Kim Dzsong-Un-nak a Happy Birthday To You-t, ami sokakat Marilyn Monroe szerelmi vallomással is felérő énekére emlékeztetett.

Dennis Rodman az utóbbi egy év leforgása alatt négyszer tett látogatást Észak-Koreában. Amiatt is bírálták, hogy semmit nem tudott tenni honfitársa, az Észak-Koreában 15 évre bebörtönzött Kenneth Bae kiszabadításáért. Kenneth Bae-t azzal a váddal tartják fogva a diktátor egyik börtönében, hogy meg akarta buktatni az észak-koreai rezsimet. 

Kimaradt?