Élete végéig kómában tarthatják Michael Schumachert

Rettenetes hírt kaptak a síbalesete után mesterséges kómában fekvő Michael Schumacher családtagjai: szakavatott orvosi vélemények szerint a volt Forma-1-es pilótát élete végéig nem ébresztik többet fel.

A Focus című német lapnak nyilatkozó dr. Andreas Ziegler, az oldenburgi egyetemi kórház agysebésze szerint ez az egyetlen módja annak, hogy Schumacher agya ne károsodjon.

Mint korábban írtuk, Schumacher december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Meribel sípályáján és azóta fekszik mesterséges kómában a Grenoble-i kórházban. Az orvosi gyakorlat szerint hasonló sérülések esetében a beteget általában 1-2 hét után felébresztik. Schumacher esetében ez az idő már elmúlt. „Lehet, hogy komplikációk léptek fel. Az agyon keletkezett sérülések a legsúlyosabbak, amit az emberi test elszenvedhet. Ezért nem lehet semmilyen prognózist adni a kilátásairól” – fogalmazott Ziegler doktor.

A kölni Gereon Fink professzor egyetért kollégájával, hangsúlyozva, elképzelhető, hogy Michael Schumacher állapota rosszabb, mint előzetesen gondolták. „Amennyiben az agyát ért ütések miatt veszélyes a felébresztés, akkor indokolt a további mélyaltatás. Ha most felébresztenék, akkor könnyen előfordulhat, hogy lebénulna, beszédzavarok lépnének fel vagy személyiségi problémákkal küszködne” – tette hozzá Gereon Fink.

Kimaradt?