Kiszivárgott: Cristiano Ronaldóé lesz az Aranylabda

A Real Madrid-sztár Cristiano Ronaldo kapja meg az Aranylabdát a FIFA hétfő esti ceremóniáján, állítja a német Bild a szervezethez  közel álló forrásaira hivatkozva. A lap szerint a Bayern Münchennel a múlt szezonban mindent megnyert Franck Ribéry a második, a barcelonás Lionel Messi pedig a harmadik helyen végzett az idei szavazáson.

A Real Madrid portugál klasszisa 2013-ban hatvankilenc gólig jutott, ezzel ő lett az év legeredményesebb gólszerzője, trófeát viszont nem nyert. Zlatan Ibrahimovic negyvenhét góllal volt a második, de nem került be a legjobb háromba.

„Hogy most megérdemlem-e az Aranylabdát, nem tudom. Tavaly és tavalyelőtt megkaphattam volna. Sőt, minden évben megérdemeltem volna. Hat éve mindig a dobogón vagyok, és ez a hetedik vagy nyolcadik év, hogy az Év csapatában is ott vagyok. Ez nem véletlen, mutatja, hogy képes vagyok éveken át azonos szinten teljesíteni. Mindent szeretnék megnyerni, de tudom, hogy ez nem rajtam múlik" - nyilatkozta december végén Cristiano Ronaldo az Aranylabdáról.

A FIFA gálája 19.30-kor kezdődik.

Kimaradt?